Életfogytiglanra ítélték az apját megfojtó kazinbarcikai férfit

Megosztás

A Miskolci Törvényszék ítéletet hozott annak a kazincbarcikai férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint megfojtotta idős édesapját.

A sértett férfi egy lakásban élt fiával és annak élettársával. 2021. március 16-án a délutáni órákban a vádlott édesapját egy tolókocsival tolva sétált az utcán, amikor összetalálkoztak egy társasággal, italoztak, beszélgettek, majd a vádlott bevásárolt, készpénzt vett fel és kiváltotta édesapja gyógyszereit. Este a társaság a vádlott lakásában szórakozott tovább, majd a vendégek távoztak. Ekkor a vádlott és a sértett kettesben maradtak, a vádlott élettársa ugyanis nem tartózkodott otthon.

A férfi levetkőztette édesapját, betette a fürdőkádba, majd száját és orrát befogta és addig szorította, míg a sértett megfulladt. A terhelt ezt követően átkiabált a szomszéd társasházba segítséget kérve.

A bíróság a vádlottat különös kegyetlenséggel, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt életfogytig tartó szabadságvesztésre, mellékbüntetésül 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A férfi legkorábban 30 év elteltével bocsátható feltételes szabadságra.

A törvényszék a büntetés-kiszabás során súlyosító körülményként vette figyelembe a terhelt előéletében rejlő körülmények mellett azt, hogy a cselekményt ittas állapotban, közeli hozzátartozója sérelmére követte el.

Az ítélet nem jogerős, ellene a vádlott és védője fellebbezést jelentett be, így az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek